'Toen pap wilde stoppen, hoefden wij niet lang na te denken over de overname'

Ruim 50 jaar geleden nam Piet van Kan magazijn De Zon over van zijn toenmalige werkgever. Overdag verkocht hij, samen met zijn vrouw Maria, vloerbedekking en vitrage. 's Avonds ging hij op pad om de bestelde materialen bij de klant thuis te installeren. Tegenwoordig staan dochter Darja en haar man Stephan aan het roer van het familiebedrijf. ”Toen pap wilde stoppen, hoefden wij niet lang na te denken over de overname.”

 

 

We ontmoeten Piet, Stephan en Darja in de showroom aan de Annastraat in Geleen. "Ik begon ooit in een winkelruimte van zeven bij vier", blikt Piet terug. "Steeds meer mensen wisten ons te vinden, er kwam steeds meer personeel bij, ook familieleden werkten mee in de zaak. Het toenmalige pand werd al snel te klein. We zijn verhuisd naar de Agnes Printhagenstraat, waar we jarenlang de winkel hadden.” Dochter Darja groeide op 'tussen de tapijten', maar koos in eerste instantie voor een baan in de uiterlijke verzorging. "Ze kreeg een relatie met Stephan en uiteindelijk kwam hij in de weekenden meehelpen in de zaak. Dat ging als vanzelf en die samenwerking beviel prima," aldus Piet.

 

 

Op maat gemaakt

Wat begon als een weekendbaan, groeide al snel uit tot een fulltime functie voor Stephan, die altijd al affiniteit had met interieur. Uiteindelijk namen hij en Darja de zaak in 2009 over. “Het is een echt familiebedrijf, dat wilde Darja en ik graag voortzetten. Na de overname hebben wij, naast vloeren en raamdecoraties, ons assortiment ook uitgebreid met buitenzonwering, insectenwering, behang- en wandbekleding, woondecoraties en accessoires. Klanten kunnen bij ons terecht voor een totaalpakket, of het nu gaat om de particuliere klant, bedrijven, overheidsinstanties of scholengemeenschappen; wij bieden deskundig advies en op maat gemaakte oplossingen voor iedereen. We werken ook nauw samen met enkele interieurarchitecten.”

 

 

Persoonlijk advies en de laatste trends

Service en kwaliteit staan hoog in het vaandel bij het team van De Zon. "We blijven ons onderscheiden door persoonlijk advies. Ook hebben we de afgelopen tien jaar veel tijd geïnvesteerd in het uitbreiden van ons domotica-aanbod (volledig automatisch aangestuurde binnen/buitenzonwering en gordijnen). Dat is een echte trend waarvoor we ook veel aanvragen krijgen. We zijn ontzettend trots op onze geschiedenis en hopen, samen met ons team, nog veel mooie projecten te mogen realiseren."