Volop nieuw ondernemerschap in centrum Geleen

Het borrelt en bruist in Geleen. Het bloeit en groeit en het mooie van dit alles is; we zijn nog maar net begonnen! De afgelopen maanden trokken heel wat (jonge) ondernemers de stoute schoenen aan om hun droom te verwezenlijken. Een eigen zaak. In het hartje van Geleen! Maar ook de ondernemers die al sinds jaar en dag trouw zijn aan ‘De Waereldsjtad’ bleven ons steeds weer verbazen. Trots en blij zijn we met de nieuwe ontwikkelingen in ons centrum en daarvan houden we je graag op de hoogte.

 

De afgelopen twee weken verwelkomde wij opnieuw drie ondernemers die, elk op hun eigen manier, een bijzondere bijdrage kunnen leveren aan ons centrum. Nathalie Vroemen opende interieurzaak Ikwoonmooi (Graaf Huynlaan 5A). Met een scala aan woonaccessoires, stofferingen, verschillende verfsoorten, tapijten en lampen weet Nathalie haar klanten telkens opnieuw te verrassen. Een mooie toevoeging aan het toch al brede aanbod van ondernemers.

 

Pas op de plaats

Op Markt 92 kunnen we sinds kort ook terecht voor de broodnodige ontspanning, want dat is juist iets wat we zo vaak vergeten. Bij The Yoga Hub maak je even een pas op de plaats. Kom je weer tot jezelf. Eigenaresse Maud Bakx is een jonge yoga docent en ondernemer. Haar doel is om mensen meer innerlijke kracht te laten ervaren en om meer zelfliefde te creëren.

 

 

Van winkelen krijg je honger

En ook aan de inwendige mens is gedacht. Op 1 maart opende Angelique Biermans en Maurice Nelissen hun wijnbar Vicini (Raadhuisstraat 2). Moe van het winkelen en trek in een lekker wijntje? Schuif gezellig aan en laat u verrassen. Je kunt er genieten van de beste wijnen, maar ook van de smaakvolste biertjes of een lekkere kop koffie en de daarbij passende hapjes. Daarnaast verhuisde Toko Bopp naar een grotere locatie, iets verderop in de Annastraat 14. Het veelzijdige en vooral smakelijke assortiment van ondernemer Frieda Bol paste niet meer in het oude pand. Vandaar dat ze de keuze maakte om haar toko voor de heerlijkste Indonesische afhaal gerechten & catering te verplaatsen naar een pand waar ze nog meer ruimte had. In januari 2017 werd Toko Bopp nog uitgeroepen tot beste toko van Nederland. En die toko is gewoon te vinden in Geleen!

 

 

Maar er staat nog veel meer te gebeuren. Lunchroom Societea gaat binnenkort even dicht om een metamorfose te ondergaan. Medio april komt daar (Markt 47) tapasrestaurant El Paso Tapas voor in de plaats. Het hartje van Geleen komt binnenkort in handen van Jolie Hanssen (21). De stoere onderneemster neemt de zaak, die dubbel zo oud is als zijzelf, over. Vanaf half mei kun je ook hier terecht voor een heerlijke versnapering. En dan is er nog Vintage For Kids. Deze winkel in tweedehands merkkleding voor kinderen opent 4 april haar deuren aan de Markt 119. Ook heel bijzonder is de opening van Bonnefanten Kunstuitleen & Brightlands meet Geleen. Op de plek waar jaren geleden de staatsmijn Maurits stond gebeurt er veel, heel veel waarvan de Geleense burger wellicht niet altijd op de hoogte is. Brightlands met haar Campus voorziet in innovatie en een nieuwe manier van industrie waar de bevolking weer trots op zou kunnen zijn of worden. Om deze innovatieve wereld dichter bij de bevolking te brengen zullen de komende zeven maanden producten van de Brightlands Chemelot Campus getoond worden in hartje Geleen. Op deze plek - Markt 88 - opent Bonnefanten Kunstuitleen - in het voorjaar officieel haar nieuwe plek. Bonnefanten Kunstuitleen verhuist van Sittard naar Geleen. Opnieuw krijgt een winkelpand in ons centrum invulling en dat alles komt samen op een plek waar innovatie, verwondering, duurzaamheid en kunst centraal staan. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website www.centrumgeleen.nl of via: www.facebook.nl/centrumgeleen.