‘Het zat niet in de planning om chocolatier te worden’

Tiny Willems-Snijders werd door een fusie boventallig verklaard bij de bank waar zij op dat moment werkte. Met een mooi geldbedrag op zak moest ze op zoek naar iets anders. Vijf jaar lang heeft ze met veel plezier in de horeca gewerkt. In die periode volgde ze samen met haar zus de tweejarige opleiding tot chocolatier. “In 2007 ben ik met mijn grote passie aan de slag gegaan en na het behalen van mijn chocolatier diploma is Tioccolato, chocolade-atelier ontstaan. Ik begon klein in mijn eigen keuken, maar moest al snel uitbreiden.''

 

 

Tiny en haar zus zijn de opleiding tot chocolatier eigenlijk voor de ‘fun’ gaan volgen. “Het zat verder niet in de planning om er echt ons werk van te maken, maar we vonden het allebei zo leuk dat het uiteindelijk wél ons werk is geworden”, begint Tiny haar verhaal. “Al mijn broers en zussen doen iets met etenswaren. Voor mij begon het met bonbons. De chocolade eromheen was voor mij meer bijzaak. In het maken van bonbons leg ik mijn hele ziel en zaligheid. Ik kan vanalles uitproberen, nieuwe smaken ontwikkelen, dat maakt het voor mij zo ontzettend leuk.

Het kan soms weleens gebeuren dat ik een nieuwe smaak heb ontwikkeld waarvan een klant zegt; laat die de volgende keer maar weg. Ook dat kan gebeuren, maar het feit dat klanten telkens terug blijven komen om mijn producten te kopen; daar ga ik heel goed op. Ik gebruik eerlijke producten en werk zonder conserveermiddelen. Alleen het beste is goed genoeg. Het is heel erg hard werken, vooral rond de feestdagen kom ik nauwelijks buiten, maar zolang ik het nog zo leuk blijf vinden, denk ik nog niet aan stoppen.”