‘Eindelijk wist ik wat ik anders wilde gaan doen’

Thomas Pot begon 13 jaar geleden als zelfstandig ondernemer. Bij zijn toenmalige werkgever was hij telkens op zoek naar mogelijkheden om processen binnen het bedrijf te vereenvoudigen en te versnellen. Hij zag en vond dat het anders kon en besloot zelf op zoek te gaan naar slimmere ICT-oplossingen voor bedrijven. 

 

 

Zo ontstond Open2Bizz, een IT-dienstverlener voor het MKB met als specialisatie Odoo. In Jip en Janneke taal; Thomas en zijn team maken procestechnieken binnen het MKB eenvoudiger door het gebruik van de meest complete softwareoplossing Odoo. Via speciale open source (voor iedereen toegankelijk) software, die ze naar gelang de wens van de klant en de werkwijze van het bedrijf aanpassen. “Daar gaat natuurlijk wel een heel proces aan vooraf”, legt Thomas uit. “Wij adviseren onze klanten en nadat de juiste modules van Odoo geïnstalleerd zijn en eventueel aanvullend maatwerk ontwikkeld is, start het trainen van de klant en zijn/haar werknemers”.

 

Anders doen

Een ingewikkeld proces dat veel kennis en kunde vereist van de dame en heren van Open2Bizz. Met een team van vijf man sterk staan zij klanten bij met raad en daad. En dan te bedenken dat Thomas ooit elektrotechniek studeerde. “Na mijn afstuderen kwam ik er al snel achter dat het toch niets voor mij was. Via een baan in de logistiek ontwikkelde ik mijn passie en een groot deel van mijn kennis over ICT. Bij mijn laatste werkgever (een orthopedisch schoenmaker red.) was de behoefte aan digitalisering en procesverbetering groot. Dit heb ik volledig uitgewerkt, maar ik zag ook dat het nog anders zou kunnen. Veel programma’s of technieken waren nog erg omslachtig. Ik ging het anders doen.”

 

 

Toekomst

En dat deed Thomas. Inmiddels werkt hij voor heel wat bedrijven in Nederland. Elke nieuwe klant brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. “De komende jaren hoop ik dat we met het bedrijf gestaag kunnen groeien. Met een locatie in het centrum van Geleen zou ik het ook leuk vinden om meer MKB’ ers uit de buurt te mogen ondersteunen. Werken met meer lokale ondernemers is nog een ongerealiseerde doelstelling.”