‘Leuk om intensief bezig te zijn met mijn geliefde sport’

Rob Maessen is een van de top bespanners van Nederland. Hij bediende in het verleden al heel wat wereldsterren in de tennissport van optimaal bespannen rackets. Onlangs verhuisde hij met zijn winkel in tennis benodigdheden naar de Salmstraat in Geleen. Voor een goed racket, fijne kleding en dito tennisschoenen ben je bij Rob’s Racket Service aan het juiste adres.

 

 

Het begon voor Rob allemaal door zijn liefde voor de tennissport. “Als hobby in de garage. Ik tenniste zelf vroeger graag, heb heel wat spelers gecoacht en op een gegeven moment ben ik mij gaan verdiepen in het materiaal wat men voor de sport gebruikt”, aldus Rob. Vanuit zijn garage in Stein bespande hij heel wat rackets voor recreanten, maar dus ook voor bekende tennisspeelsters zoals Elise Mertens en de van Sittard afkomstige Demi Schuurs.

 

 

Groot, groter, grootst
De garage van Rob barstte al snel uit zijn voegen, dus besloot hij een groter winkelpand te huren in Stein. “Toen ben ik mij ook meer gaan richten op de verkoop.” Toen de winkel in Stein ook te klein bleek, zocht Rob zijn heil elders. “Het mooie pand in Geleen kwam op mijn pad. Hier had ik eindelijk de plaats om de winkel in te richten én een ruimte waar ik mijn materialen kwijt kan om rackets te bespannen. Voorheen stond veel materiaal nog in mijn garage. Nu heb ik alles bij elkaar.”

 

 

Beste van twee werelden
Een aantal keren per jaar gaat Rob nog naar grote toernooien, als adviseur én om onderhoud te verrichten aan materialen. “Ik heb alle grote toernooien wel gehad. Op een gegeven moment ben ik de combinatie gaan zoeken tussen onderhoud, verkoop en het meewerken op grote toernooien. Die heb ik volgens mij nu gevonden. Ik blijf het ontzettend leuk vinden om intensief bezig te zijn met mijn geliefde sport.”

 

Rob's Racket Service

Salmstraat 38, Geleen

W: www.racketserviceholland.nl

T: 06-15 62 26 12