'Heunen blijft Heunen'

Dezelfde naam, dezelfde vertrouwde gezichten in de winkels, maar achter de schermen veranderde er een heleboel het afgelopen jaar, bij Heunen Juweliers & Opticiens. Ralf Boosten werd, samen met collega en tegenwoordig ook compagnon, Maurice Knoops eigenaar van de Heunen-winkels in Geleen en Beek. “Het werd een jaar waarin we in rap tempo alle ups en downs van het zelfstandig ondernemerschap leerden kennen.”

 

 

Stap binnen bij Heunen in Geleen en je wordt binnen enkele seconde hartelijk begroet door een van de werknemers. De kans is groot dat u Ralf direct al zelf tegenkomt. Hij is er zeker geen onbekende. Ruim 19 jaar werkt hij voor Heunen, eerst als opticien en de laatste jaren als vestigingsmanager in Geleen. Toen geheel onverwacht de vraag werd gesteld of hij, samen met Maurice, de zaak wilde overnemen hoefde hij niet lang na te denken. “Ik was direct super enthousiast, maar tegelijkertijd besefte ik ook wat een verantwoordelijkheid we zouden moeten gaan dragen”, blikt Ralf terug op dat speciale moment. “Na wat gesprekken met mijn vrouw, Maurice en zijn partner en de familie Heunen wist ik het zeker: Dit gaan we doen!’

 

 

Ondernemen met steun in de rug

Als Ralf en Maurice elkaar voor het eerst ontmoeten op de werkvloer ontstaat er gelijk een klik. “We kunnen met elkaar lezen en schrijven. Onze samenwerking verliep vanaf het eerste moment erg soepel.” Zo goed blijkbaar dat dit ook niet ongezien bleef voor de toenmalige eigenaren. “De familie Heunen zag in ons twee de ideale opvolgers. We zijn de uitdaging aangegaan en werden in het eerste jaar al flink uitgedaagd in onze nieuwe rol als zelfstandig ondernemers. Voor advies, raad en daad kunnen we altijd terugvallen op een groep ervaren opticiens die ons adviseren en helpen waar mogelijk. Dat is een enorme steun in onze rug.”

 

 

Kernwaarden niet veranderen

Heunen Juweliers & Opticiens veranderde van eigenaren, maar de kernwaarden, service en kwaliteit van het bedrijf bleven gewaarborgd. “Hier zullen we ook niet snel iets aan willen veranderen. Dat is iets waar Maurice en ik ook voor blijven staan. Iedereen moet bij ons terecht kunnen voor een goede oogmeting, een kwalitatieve bril of een persoonlijk sieraad, met een bijzonder verhaal. We zijn trots op onze ambachtelijke beroepen en proberen in alles altijd een stapje verder te gaan.”