Nazomermarkt druk bezocht en zonder incidenten verlopen

Nazomermarkt druk bezocht en zonder incidenten verlopen

De Nazomermarkt die zondag in het centrum van Geleen werd gehouden veel bezoekers en is uitstekend verlopen. Dat is de conclusie van het Centrummanagement die de markt organiseerde. 

 

De vergunning voor het evenement kon worden verstrekt, omdat de organisatie een aantal maatregelen had getroffen om te grote drukte en opeenhoping van bezoekers te voorkomen. 

 

Zo waren er geen standwerkers en straatartiesten aanwezig en was er een verplichte looproute om een ​​zo goed mogelijke circulatie te wetgeving. Verder werden er op diverse punten in het centrum stewards ingezet die de drukte in het oog hielden, zodat snel zou kunnen worden ingegrepen wanneer op een bepaald punt de circulatie zou stokken. Één keer is er ingegrepen. Toen is de Annastraat voor 10 minuten afgesloten. De circulatie bleef op deze ingreep na goed op gang, de onderlinge afstand van anderhalve meter kon goed bewaard worden. Verder was het met 20 graden prima weer om de markt te bezoeken en heerste er een ontspannen sfeer.

 

Er stond in totaal zo'n 200 kramen, verspreid 5 winkelstraten en 2 pleinen. Te weten de Annastraat, de Ansemburgstraat, de Gravenstraat, de Oude en Nieuwe Markt, de Raadhuisstraat en de Salmstraat. Op de Oude Markt stond tevens enkele kleinschalige kinderattracties.

 

Het was gezellig druk

Op diverse plekken stonden desinfectiezuilen

Stewards zorgde voor een goeie doorstroom van het publiek