‘Mensen gaan met een grote glimlach de deur uit’

Uit onvrede én omdat ze dacht; als niemand anders het doet, moet ik het zelf maar doen, startte Myranda Claessens in 2004 haar eigen kledingzaak. MPC XL Maatkleding in de Agnes Printhagenstraat. Speciaal voor dames met een maatje meer. Het begon kleinschalig, maar als snel ging het zo goed dat Myranda haar vaste baan op kon zeggen én op zoek moest naar een geschikt pand.

 

 

“Jaren geleden had je weinig te kiezen als je een maatje meer had”, legt Myranda uit. “Toen ik werd gevraagd om als model aan de slag te gaan, kon ik voor een fotoshoot kiezen uit de leukste kleding. Kopen was een ander verhaal, want veel werd er in grote maten niet verkocht en dus ook niet gemaakt. Dat frustreerde mij. Dat moest veranderen, vond ik, dus ging ik zelf op zoek naar geschikte kleding.”

 

 

Voor ieder wat wils

Toen Myranda besloot het groter aan te pakken, ging ze op zoek naar een geschikt pand. Het werd het pand van waaruit Myranda tegenwoordig nog steeds opereert. “Een kleine winkel, maar prima voor mijn producten. In de loop der jaren heb ik een vaste klantenkring kunnen opbouwen. Klanten komen vanuit alle windstreken. Daar ben ik heel erg dankbaar voor”, aldus Myranda. “Het is zelfs zo dat ik voor sommige klanten al op inkoop rekening hou met wat ze graag zouden willen. Ik heb veel klanten die, net als ik toen, worstelen met hun maatje meer. Ze willen ook graag leuke kleding aan, maar het aanbod is nog steeds minimaal. Al is het de laatste jaren echt wel beter geworden.” Myranda vindt het mooi om mensen te helpen en te zien dat ze helemaal opfleuren van een mooie set kleding. “Het is gewoon immens leuk en fijn om mensen te helpen én ze met een grote glimlach de deur uit zien gaan. Daar doe ik het nog elke dag voor. Ik sta elke dag nog met veel passie en plezier in de winkel.”