‘Men komt bij mij óók voor een gezellig praatje’

 

Marja Swinckels werkte als klein kind al in de winkel van haar ouders, meubelzaak Swinckels aan de Mauritslaan in Geleen. Na een studie tot kleuterleidster en bijbaantjes in de mode, begon ze in 1985 haar eigen kledingwinkel; La Femme. Klanten die haar kennen vanuit de winkel van pap en mam, kopen nu hun kleding bij Marja. “Ik toon altijd oprechte interesse in mijn klanten.”

 

 

Een kopje koffie staat vrijwel altijd klaar bij La Femme. Bij Marja kun je terecht voor een prachtige collectie dameskleding in diverse maten. “Maar ook voor eerlijk advies en een gezellig praatje weten mensen mij altijd te vinden”, aldus Marja. “Ik heb heel veel vaste klanten waarvan ik inmiddels prima weet welke smaak en maat ze hebben. Het is een sterke band die je door de jaren heen opbouwt.”

 

 

Trots als een pauw

Hoewel Marja de zaak vrijwel alleen runt, krijgt ze wel regelmatig hulp. “Ik heb een weekendhulp die mij tijdens de drukke momenten bijstaat. Een van mijn drie zussen gaat meestal mee op inkoop. Ook daar kent iedereen ons al. Door de jaren heen maak je leuke contacten.” Marja is trots op haar winkel. “Het pand vind ik nog steeds fantastisch, ik sta nog steeds met veel passie in de winkel. Ik vind het geweldig dat mensen mij vragen om advies. Ik vind het belangrijk dat de klant zich op zijn gemak voelt in de zaak. Geen overdreven verkooppraktijken. Als ze hulp nodig hebben, weten ze mij te vinden. Het is mooi als een klant de deur uitgaat met een set kleding waar ze zich écht lekker in voelen. Daar doe ik het allemaal voor en als het aan mij ligt, stop ik daar nog lang niet mee!”