Een feestelijke dag voor jong én oud

Koningsdag in het centrum van Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin ... en dus voor jong én oud. Ieder jaar opnieuw wordt er bij deze feestelijke gelegenheid in het centrum van Geleen uitgepakt met tal van activiteiten. Denk daarbij aan de Koningsmarkt (braderie met +250 kramen), de geraniummarkt, de kindervrijmarkt, een Urban Sports Event voor de jeugd, een muziekprogramma (met optredens van o.a. John Tana, Erwin, Bieske, ABBA Girls en de Wilhelmus showband) en de spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten. Met Koningsdag zijn tevens de winkels geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

De activiteiten die op deze Koningsdag in Geleen gehouden worden zijn grootser dan ooit; daar staat Centrummanagement Geleen in samenwerking met de Oranjevereniging Geleen en de enthousiaste ondernemers van het centrum garant voor. Om alle festiviteiten te kunnen laten plaatsvinden worden o.a. de Annastraat, de Rijksweg Centrum en het Theaterplein afgesloten voor verkeer.

 

Festiviteiten

De Koningsmarkt (braderie) is met meer dan 250 marktkramen zeer ruim opgezet. Op de welbekende geraniummarkt wordt het nieuw tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Ook dit jaar zal tijdens Koningsdag weer de traditionele kindervrijmarkt plaatsvinden, waar de jeugd (tot 16 jaar) gratis speelgoed of andere spulletjes kan verkopen. Deze wordt gehouden vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag. De Oranjevereniging zal in samenwerking met o.a. de scouting invulling geven aan de kidsplaza op de Nieuwe Markt waar de aller kleinste kinderen aan tal van activiteiten (o.a. schmincken, muziek en dans) kunnen deelnemen. Maar er is meer deze dag.

 

American Vintage Chrome Treffen

Liefhebbers van Amerikaanse auto’s (t/m bouwjaar 1978) kunnen hun hart ophalen op de Rijksweg Centrum. Daar zullen met Koningsdag tientallen Amerikaanse oldtimers te bewonderen zijn. Ook het entertainment is geheel in Amerikaanse stijl. Dus hou jij van een beetje rock & roll? Dan ben je op de Rijksweg aan het juiste adres!

 

Urban Sports Event

Ook jaar vindt er tijdens Koningsdag een uniek Urban Sports Event plaats. Op de Oude Markt kunnen kinderen klimmen op een klimmuur, een vrije val maken op een megagroot airbagkussen of fietsen op een pushbike. Naast deze activiteiten wordt er ook een 16 meter lange pumptrack-baan aangelegd plus een freerun-park. Ben jij niet bang aangelegd en hou je wel van een beetje actie? Dan moet je met Koningsdag zeker in het centrum van Geleen zijn.

 

Koningsfestival

 

Onze koning is bijna jarig en dat moet gevierd worden. Op de Oude Markt komt een muziekpodium te staan waar diverse artiesten zullen zorgen voor een ‘feestelijke’ line-up. De line-up bestaat uit o.a. John Tana, Erwin, Bieske, ABBA Girls en de Wilhelmus showband en de lokale DJ’s ZEFF en Vonx. Het muziekprogramma start om 14.00u en eindigt om 00.00u en is gratis te bezoeken.

 

Vuurwerkshow

De spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten vindt plaats op de Markt in het centrum van Geleen. Tussen 22.00 en 22.20uur kun je 20 minuten lang genieten van een zeer uitgebreide vuur-, licht- en lasershow, die vanaf de Oude Markt zeer goed te aanschouwen is. Ook de vuurwerkshow is gratis te bezoeken.

 

Kort samengevat

Koningsdag in Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin. De winkels zijn deze dag geopend van 10.00 tot 17.00uur. Kortom, laat je verrassen door wat Geleen jou deze dag allemaal te bieden heeft. Je bent van harte welkom!

 

Koningsdagprogramma 2023

Koningsmarkt & geraniummarkt - 10.00 – 17.00 uur

Kidsplaza & kindervrijmarkt - 10.00 – 17.00 uur

Urban Sports Event - 10.00 – 17.00 uur

American Vintage Chrome Treffen - 10.00 – 17.00 uur

Koningsfestival (muziekprogramma) - 14.00 – 00.00 uur

Vuurwerkshow - 22.00 – 22.20 uur