‘Onze winkel heeft alles om thuis te bakken’

Acht jaar gelden verruilde Joyce Palmen haar baan als bouwkundige voor een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. Thuis bakte ze regelmatig taarten en decoreerde ze er op los. Omdat ze zelf moeilijk aan attributen kon komen om taarten en gebak te decoreren, besloot ze in eerste instantie als franchiser aan de slag te gaan met ‘Deleukstetaartenshop’. Sinds deze zomer is Joyce zelfstandig verder gegaan onder de naam ‘Thuis in Taart'. De naam is gewijzigd, maar het assortiment is nog steeds hetzelfde.

 

 

Joyce volgde diverse cursussen. Zo kon ze haar klanten zelfs workshops gaan aanbieden. Naast een duizelingwekkend assortiment, is de winkel in de Annastraat ook uitgerust met een eigen workshopruimte. “Toen ik zelf met decoreren begon, was er een winkel in Beek waar ik mijn spullen kon kopen. Helaas hadden zij ook niet alles in het assortiment en sloten zij vlak nadat ik begon. Dus mijn zoektocht op internet begon. Je moet je voorstellen dat het online shoppen veel minder in trek was dan tegenwoordig”, vertelt Joyce.

 

 

“Mijn toenmalige baan stond op de tocht en ik besloot het helemaal anders te gaan doen. Ik heb echt met een blanco blaadje voor me gezeten. Opgeschreven wat ik graag wilde doen. Ik kwam erachter dat ik graag wilde organiseren en creatief bezig wilde zijn. Dat allemaal samengevat bracht mij op het idee om met de winkel te beginnen.” Haar klanten komen van heinde en ver. Belgen, Duitsers, maar ook Nederlanders die tijdens de vakantie speciaal langskomen, vinden de weg naar Geleen. “Ik ben zelf geboren in Sittard, woon in Sweikhuizen en heb voor Geleen als uitvalsbasis voor de zaak gekozen omdat de stad gewoon heel centraal ligt. Ik heb parkeerplaatsen voor de deur, wat heel erg wenselijk is als je met veel spullen moeten sjouwen en het pand biedt genoeg plaats voor winkel en workshopruimte.”