‘Ontwerpen en ontwikkelen blijft mijn ding’

 

Jezelf blijven ontwikkelen, innoveren, hard werken en de klant altijd opnieuw willen verrassen. Over veel facetten van het ondernemerschap dacht Joelle Boers in het begin misschien wat te lichtzinnig, maar sinds ze in 2015 conceptstore Joelle Boers Studio startte, kan ze terugkijken op een leerzame periode. Ze had het ook nooit anders gewild.

 

 

Aan een tafeltje middenin de winkel vertelt Joelle, enthousiast als ze is, over alles wat ze de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Ze startte haar conceptstore samen met partner Ivo. “Ik dacht; dat doen we wel even. Nou, daar kwam ik wel snel van terug. Als ondernemer sta je altijd aan. Het is keihard werken.” Door de jaren heen veranderde de collectie weleens, maar Joelle bleef altijd trouw aan haar eigen visie. “Mensen kunnen in onze winkel heerlijk snuffelen tussen de artikelen. Wij hebben getracht een plek te creëren waar men niet alleen kan winkelen, maar ook inspiratie op kan doen. We krijgen altijd veel complimenten over het assortiment, de inrichting en onze visie. Op veler verzoek zijn we ook interieurstyling op afspraak gaan aanbieden. Wat ook enorm leuk is om te doen.”

 

 

Doorlopend leerproces

Joelle studeerde af als modeontwerpster aan de Kunstacademie van Maastricht. “Toen ik klaar was met school wist ik niet precies wat ik met de opleiding wilde”, blikt Joelle terug. “We zijn toen vrij snel gestart met onze conceptstore. Ontwerpen en ontwikkelen blijft mijn ding. Ik moet altijd bezig blijven, maar inmiddels heb ik wel de rust gevonden die ik zo broodnodig had. Ik doe alleen nog maar de leuke dingen, weet wanneer ik op de rem moet trappen én werk elke dag nog met veel plezier aan onze winkel. Het zelfstandig ondernemerschap is een doorlopend leerproces en heeft mij de afgelopen jaren veel gebracht.”