‘Bij Gelaen 31 vind je altijd wat’

Harold Gubbels opende zijn winkel Gelaen 31 binnen twee weken tijd. Nadat hij, min of meer in een gekke bui, iemand de opdracht gaf een pand te zoeken ging het allemaal snel. Het pand was binnen een dag gevonden en 1,5 week later opende Harold een volledig ingerichte winkel in hartje Geleen. “Het smaakte al snel naar meer.”

 

 

Harold werd geboren in Brunssum, maar kwam op 18 -jarige leeftijd al naar Geleen om manager van Blokker te worden. “Toen ik een rondje door de stad liep, zag ik dat de eigenaar van een servies- en bestekwinkel er mee wilde stoppen”, blikt Harold terug. “Mijn vader had een eigen porseleinwinkel. Dat ik heb ik altijd schitterend gevonden. Lang verhaal kort, ik nam de winkel in Geleen over. Blokker kon weer verder zoeken naar een manager.”

Na 26 jaar vond hij het welletjes geweest. “Ik heb toen ook gezegd; nooit meer een eigen winkel. In Geleen ben ik altijd blijven wonen. Hier voel ik mij thuis. Ik heb daarna lange tijd gewerkt als salesmedewerker bij een uitgeverij. Maar in een gekke bui en met een biertje op, aan de bar van Café de Kroon, heb ik groepen dat als iemand een geschikt pand voor mij zou vinden, ik weer opnieuw zou beginnen. Nou en hier zitten we dus”, merkt Gubbels droogjes op. Gelaen 31 was eerder gevestigd in een ander pand. “Veel te groot om alleen te kunnen runnen. Dus toen ik het pand aan de Salmstraat kon huren, was de keuze snel gemaakt. Het is een efficiënte ruimte op een mooie plek, midden in het centrum. Waar ik in het begin werkte met een outletconcept, heb ik er nu voor gekozen veel meer in te spelen op de trends. Bij Gelaen 31 kan iedereen terecht voor interieurartikelen of bijzondere geschenken. Bij ons vind je altijd wat.”