Glazen Huis middelpunt van Fabelachtig Geleen

Glazen Huis middelpunt van Fabelachtig Geleen

Na een succesvolle eerste editie, zal er ook dit jaar wederom een Glazen Huis komen in de gemeente Sittard-Geleen. Van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december staat het Glazen Huis op de hoek van de Raadhuisstraat/Markt. Afgelopen jaar stond het huis in het Burgemeester Damenpark. Toen werd er € 5.000,- opgehaald voor Stichting Petje Af Zuid-Limburg.

 

De glazen unit, die een afmeting heeft van zes bij zes meter, krijgt een prominente plek op de Markt in Geleen tijdens het kerstevenement ‘Fabelachtig Geleen’. Vier presentatoren laten zich vrijwillig 48 uur lang opsluiten in het Glazen Huis en draaien, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Het winkelend publiek kan de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel. Een vijfde presentator loopt in het centrum rond om live reportages te maken. Met het geld dat wordt opgehaald worden twee lokale, goede doelen gesteund. Artiesten die tot dusver hebben toegezegd om kosteloos te komen optreden zijn o.a. Martin Hurkens, Hard2Get, Richtig Rex, The Abba Girls, Dj Kicken, Stay For Tea, Morganas Illusion, Dj Eric Khoe en meidengroep Younique. Welke artiesten er nog meer komen optreden maakt de organisatie op korte termijn bekend.

Geld voor het goede doel
Een van de goede doelen is ‘Petje Af Weekendschool’. Dit goede doel wil bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen in de leeftijdscategorie van 10 t/m 14 jaar en een bijdrage leveren aan een positiever zelfbeeld. Bij Petje Af worden de kinderen aangespoord hun eigen talenten te ontdekken. Ze leren niet uit de boeken, maar in de praktijk. De kinderen leren verantwoording te nemen over hun eigen leven. Dit om in de toekomst actief bij te dragen aan de maatschappij. Zo maken de kinderen kennis met gastdocenten vanuit diverse beroepsgroepen én bezoeken ze musea en theatervoorstellingen. Voor Petje Af betalen de kinderen niets. Het tweede goede doel is de 'SamenLoop' voor Hoop Sittard-Geleen (30 & 31 mei 2020). Deze 24-uur durende wandeltocht, op een speciaal daarvoor uitgezet parcours, vindt plaats op de wielerbaan in Geleen en het omliggende Burgemeester Damenpark. De teams die zich hebben opgegeven voor de wandeltocht lopen zoveel mogelijk kilometers. Dit alles om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding.

Samenwerken loont
Het Glazen Huis in het centrum van Geleen is dus grootster van opzet dan de vorige editie. “Dit jaar gaan we samenwerken met Centrummanagement Geleen, die mij benaderd hebben om er samen een mooi evenement van te maken.” aldus Michel van Dijke, organisator en initiatiefnemer van het eerste uur. Ook Davey Nieuwendijk van Centrummanagement Geleen is blij met de laatste ontwikkelingen rondom het evenement. “Het Glazen Huis past als activiteit perfect in de programmering van het kerstevenement dat wij als Centrummanagement voor ogen hebben. Wij gaan dan ook actief de samenwerking opzoeken met lokale (horeca)ondernemers en het bedrijfsleven om van het Glazen Huis 2019 een succes te maken!”

Zie voor meer informatie het Facebook-evenement: Glazen Huis Geleen

Goede doelen: