Glanamundo Wereldfestival: een ‘werelds’ evenement in hartje Geleen

Glanamundo Wereldfestival: een ‘werelds’ evenement in hartje Geleen

Nog een aantal dagen en dan is het zover. Dan vindt de 3de editie plaats van het Glanamundo Wereldfestival op de Markt in Geleen. Als hoofdact heeft de organisatie dit jaar ‘The Gibson Brothers’ weten te strikken. Zij sluiten het evenement dit jaar af met een optreden van ruim een uur. Het optreden start om 20.30 uur.

Andere vastgelegde artiesten zijn: Rolf Sanchez, Latin Society en de Belgische formatie Radio Negra. Met ‘The Gibson Brothers’ heeft de organisatie een artiest van ‘wereldformaat’ vastgelegd die in de jaren 70 en 80 haar hoogtij vierde met hits zoals Que Sera Mi Vida, Cuba en Non Stop Dance. Hits die het vandaag de dag nog steeds goed doen bij jong en oud.

Radio Negra is een Belgische tribute-band op het gebied van reggae, salsa, ska en latino. Zij openen op zondag 2 juni het festival. Rolf Sanchez en Latin Society stonden al eens eerder op het festival, maar hun optreden zorgde voor zoveel positieve reacties dat de organisatie ze ook voor dit jaar heeft vastgelegd.


Maar er is meer...
Een plein vol food-trucks laat je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennismaken met gerechten uit de hele wereld. Denk daarbij aan o.a. gerechten uit Indonesië, Mexico, Spanje, Italië, Amerika en Suriname. Kortom, ook foodliefhebbers zijn bij het Glanamundo Wereldfestival aan het juiste adres.
 
Ook dit jaar vindt er een groot opgezette wereldmarkt plaats. Deze kleurrijke en multiculturele markt vindt plaats in de Raadhuisstraat zal een gevarieerd aanbod brengen op het gebied van o.a. kleding, sierraden, instrumenten, kunst en interieurdesign. Vaak op authentieke wijze gemaakt door de lokale bevolking uit een 3de wereldland, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goedendoelenstichting.

Tussen 14.00 en 18.00 uur zal dansschool Ruby Pure Latin meerdere salsa en merengue workshops geven. Indien u hier interesse in heeft kunt u kosteloos meedoen. De workshops zullen plaatsvinden op de hoek Salmstraat/Raadhuisstraat en starten elk heel uur.

Het Glanamundo Wereldfestival vindt plaats op zondag 2 juni van 13.00 tot 22.30 uur in het centrum van Geleen en is gratis toegankelijk.


Voor meer informatie
Facebook-pagina Glanamundo Wereldfestival:
https://www.facebook.com/GlanamundoWereldfestival/

Facebook-evenement Glanamundo Wereldfestival 2019:
https://www.facebook.com/events/264287320997866/

Of kijk op www.glanamundo.nl