Geleense Oldtimer Parade 2018

Bijzondere oldtimers op de Markt in Geleen

Op zondag 5 augustus 2018 vindt op de Markt in Geleen alweer de eenentwintigste editie plaats van de Geleense Oldtimer Parade, georganiseerd door de Stichting Oldtimer Vrienden Limburg (STOVL). In de loop der jaren is er een goede naam opgebouwd en ieder jaar mogen wij ons verheugen op deelnemers uit zowel Nederland, België als Duitsland. Vooral de fraaie routes door het Limburgse land oogsten veel lof. Ook de deelnemende classicars en oldtimers zijn zeer gevarieerd zowel in leeftijd als in uitvoering. Zo zijn er altijd tientallen vooroorlogse oldtimers aanwezig, maar in de meerderheid zijn de mooie en interessante classicars. Van heel groot tot zeer klein. Deelname staat ook open voor andere voertuigen als motoren en bromfietsen. De Geleense Markt wordt als het ware omgebouwd in een automuseum. Er is dit jaar een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1911. Op dit voertuig kunnen 8 personen plaatsnemen en uiteraard zullen er tijdens deze dag ritjes mee gemaakt worden.

De stichting Oude Brandweerwagens Geleen maakt die dag ook haar opwachting met een drietal oude voertuigen. Verder zijn de hele dag oude tractoren, stationaire motoren en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen.

Bovenal zijn er ook talloze fraaie classicars in alle soorten en maten te bewonderen. In totaal worden er meer dan 220 deelnemers verwacht. De laatste jaren mogen we steeds meer antieke en klassieke motoren tot de deelnemers rekenen.

Er worden dit jaar weer vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven. Rond 13.30 uur begint er een presentatie van de oldtimers. De dagindeling zal voor de deelnemers dezelfde zijn als in de succesvolle voorgaande jaren. De twee rondritten blijven bestaan en in de ochtend is er een rit van ongeveer 75 kilometer door het prachtige Zuid-Limburgse land. In de namiddag is er een rit van zo’n 45 kilometer. Tussen de ritten in zal de voertuigpresentatie plaats vinden en is er voor de deelnemers voldoende tijd om alle attracties op het marktplein te bewonderen. Zo zal het de hele dag een komen en gaan zijn van de mooiste voertuigen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.stovl.nl.

Eventuele vragen kunt u mailen naar oldtimerparade@ziggo.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? 

Volg dan ons Facebook-evenement: Geleense Oldtimer Parade.