Expositie Rock Art

ROCK ART: “Airbrush portretten van muzikanten”

Harm Lutke - Kunstenaar, concertfotograaf, schrijver exposeert in november in Quartier Geleen. De expo loopt van 3 november t/m 1 december 2018.

 

 

De Brunssumse airbrushkunstenaar Harm Lutke (1952) raakte ruim 25 jaar geleden in de ban van de airbrush, een ‘spuitpistooltje’ waarmee het mogelijk is om haarfijne lijntjes te spuiten. Na het volgen van enkele cursussen op het toenmalige A&S in Heerlen en veel experimenteren, ontwikkelde Lutke een eigen stijl met (toentertijd) een voorliefde voor Indianen portretten. Hierdoor werd hij een graag geziene gast op Country festivals en motor beurzen.


Nadat Lutke op filmbeurzen enkele acteurs/actrices ontmoette die zijn schilderijen signeerden ontstond het idee om zich op portretten van muzikanten toe te leggen en was Herman Brood de eerste die een tank en schilderij signeerde. Voor Harm Lutke was een nieuwe verslaving geboren.

 

 

Er volgden al spoedig exposities in o.a. De Bosuil, het stadhuis van Weert, The Southern Bluesnight en Foto Gery. Op het internationale evenement “Cruise-in meets Airbrush” bereikte Lutke de eerste plaats.


In combinatie met andere technieken legde hij zich ook toe op Pop-art.

 

 

Als gevolg van de vele ontmoetingen met sterren uit de pop, rock en blues-scene heeft Harm zich sinds 7 jaar in de concertfotografie verdiept en schrijft daarnaast voor verschillende sites recensies. In Quartier Geleen kunt u in november deze (gesigneerde) portretten bezichtigen.
Daarnaast zullen er op zaterdagen extra activiteiten plaats vinden. Houdt daarom onze facebook pagina goed in de gaten.

 

 

 

 

Quartier Geleen is een project van Coöperatie K-oöp en de Gemeente Sittard-Geleen. Uitvoering is in handen van FemmeCulturel en er wordt samengewerkt met veel regionale en euregionale partners. Jaarlijks vinden er zo’n 10 tot 12 uiteenlopende exposities plaats.


Volg ons op facebook: http://facebook.com/quartiergeleen
Quartier Geleen is gelegen aan de markt 98 in Geleen (NL).
De expositie is te bezichtigen op donderdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 16.00 uur.