Naar welke evenementen kijk jij het meeste uit?

Dit voorjaar/deze zomer vinden er in het centrum van Geleen diverse evenementen plaats voor jong & oud! Of je nu van muziek, barbecueën, cultuur of van oude auto’s houdt. In het centrum van Geleen vind je het allemaal!

 

27 april | Koningsdag

 

Koningsdag in het centrum van Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin! Ieder jaar opnieuw wordt er bij deze feestelijke gelegenheid in het centrum van Geleen uitgepakt met tal van activiteiten. Denk daarbij aan de Koningsmarkt (braderie met +250 kramen), de geraniummarkt, de kindervrijmarkt, een Urban Sports Event voor de jeugd, een muziekprogramma (met optredens van o.a. John Tana, Erwin, Bieske en de Wilhelmus showband) en de spetterende vuurwerkshow (om 22.00 uur) waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten. Deze dag zijn de winkels geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

5 mei | Gelaen Viert 5 Mei

 

Onder de naam ‘Gelaen Viert 5 Mei’ vindt op vrijdag 5 mei een Bevrijdingsfestival plaats op de Markt in Geleen. Het programma start om 15.00 uur en bestaat o.a. uit de volgende bands: Wansagaen, Luke Bossers Band, Avalons Dreams, The Rockoustics en The Rivals. De laatste band is een suprise act. Ook zijn er meerdere legervoertuigen aanwezig. Samen vieren we de vrijheid. Ben jij erbij?

 

18 mei | Smokey South, het BBQ-event van het zuiden

 

Op Hemelvaartsdag vindt in het centrum van Geleen de 2de editie plaats van Smokey South, hét BBQ-event van het zuiden. Een jaarlijks terugkerend evenement dat bestaat uit verschillende activiteiten. Voor het raadhuis, omgeving Oude Markt, zullen Limburgse barbecueërs strijden om de titel: ‘Limburgse Barbecue Kampioen’. Naast het Limburgs kampioenschap zijn er ook diverse masterclasses te volgen en kunnen bezoekers op de barbecuemarkt demonstraties bijwonen en kennis maken met de nieuwste trends op barbecuegebied. Uiteraard is er ook aan de inwendige mens gedacht. Bij diverse food-aanbieders kunnen de lekkerste BBQ-gerechten worden besteld. Kortom, heb jij een passie voor barbecueën en ben je een echte Bourgondiër dan mag je dit evenement absoluut niet missen! Kijk voor meer info op www.smokeysouth.nl.

 

2 t/m 7 juni | Gelaender Kirmes

 

Het centrum van Geleen wordt dit jaar van 2 t/m 7 juni wederom omgetoverd tot een groot mobiel pretpark! Daarmee is de ‘Gelaender Kirmes’ de grootste voorjaarskermis van het zuiden! Met spectaculaire attracties en een randprogramma boordevol muzikaal vermaak en leuke activiteiten in de horeca, is er voor jong en oud, veel vertier te vinden in het hart van Geleen. Kijk voor meer info op www.gelaenderkirmes.nl.

 

16 t/m 18 juni | Festival Spectaculo

Festival Spectaculo is een nieuw kunst- en cultuurfestival voor jong en oud met toneel, muziek, dans, spoken word, cabaret en nog veel meer! Gratis toegankelijke voorstellingen op straat en op verschillende locaties in en rondom het centrum van Geleen.

 

9 juli | Doe Dag

 

De tweede zondag van juli wordt er, na een zeer succesvolle vorige editie, wederom groots uitgepakt in het centrum van Geleen. De braderie die met Doe Dag gaat plaatsvinden is met meer dan 250 marktkramen zeer ruim opgezet. Om alle festiviteiten te kunnen laten plaatsvinden worden de Annastraat en de Rijksweg Centrum afgesloten voor verkeer. Kinderen die houden van een beetje actie kunnen hun hart ophalen op de Nieuwe Markt. Hier vinden tal van interactieve kinderactiviteiten plaats. Om de dag helemaal compleet te maken wordt de Grand Prix van Silverstone op een 15 m2 groot LED-scherm uitgezonden. Tevens zijn er voor en na de F1-wedstrijd optredens van diverse (Limburgse) artiesten. Deze dag zijn de winkels geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

 

15 juli | Glanamundo Wereldfestival

 

Op zaterdag 15 juli vindt in het centrum van Geleen de 5de editie plaats van het Glanamundo Wereldfestival. Naast optredens van diverse (internationale) bands kunnen ook food-liefhebbers hun hart ophalen tijdens het Glanamundo Wereldfestival. Een plein vol wereldse food-trucks laten je tijdens het Glanamundo Wereldfestival kennismaken met gerechten uit diverse landen/delen van de wereld. Op de kleurrijke en multiculturele wereldmarkt vind je een gevarieerd aanbod op het gebied van o.a. kleding, sierraden, instrumenten, kunst en interieurdesign. Ook voor kinder-entertainment is gezorgd.

 

6 augustus | Geleense Oldtimer Parade

Hou jij van oude en klassieke auto's? Dan moet je op zondag 6 augustus in het centrum van Geleen zijn. Van 11.00 tot 17.00 uur kun je genieten van de mooiste oude auto's, motoren, tractoren en machines. Je kijkt je ogen uit! Komende editie wordt een hele bijzondere: het is namelijk de 25ste editie!

 

Alle bovenstaande evenementen zijn gratis te bezoeken! Kijk voor meer informatie en het laatste nieuws op de Facebook-pagina/het Instagram-account van @CentrumGeleen.