Een zomer vol evenementen in Centrum Geleen

Een zomer vol evenementen

In Geleen moet je zijn! Na het Glanamundo Wereldfestival en de Gelaender Kirmes staan er deze zomer nog twee evenementen op het programma.Het is weer tijd voor de MP feesten (28-30 juni). Het is een driedaags evenement met MP Fissa, de 90’s Megaparty en tijdens de laatste dag is er veel aandacht voor lekker eten tijdens ‘Waereldsjtad Culinair.’

Op zondag 28 juli kan men wederom volop genieten in Geleen. Ditmaal van blinkende bolides en ronkende motoren tijdens de Geleense Oldtimer Parade.

 

Fissa, 90’s Kids en de Sirtaki

De maand juni sluiten we af met de MP feesten. De 13de editie van dit driedaagse evenement heeft voor alle leeftijdscategorieën weer iets in petto. Zoals MP Fissa III (leeftijd tot 18 jaar), daar zetten topacts zoals rapper Bizzy, RBMG en het Youtube, DJ-en artiesten duo Supergaande de feesttent op vrijdag volledig op zijn kop. Zaterdag kunnen de 90’s kids hun hart ophalen tijdens de 90’s Megaparty XIII. Met publiekstrekkers Dj Paul Elstak, Nakatomi en Dario G gegarandeerd een avond plezier met hits uit de periode van house, gabbers en dance. Zondag is het tijd voor dé hoogmis van de MP Feesten. Het grote stadsfeest, ter gelegenheid van de Gelaense patroonheiligen Marcellinus & Petrus, staat dit jaar in het teken van Griekenland. Muziek, eten, aankleding alles ademt ‘Goddelijk Griekenland’. Tussen het eten en het Grieks podium programma kunnen liefhebbers van de Grand Prix Formule 1 de race van Oostenrijk volgen op een groot LED-scherm. Entree voor de tent is gratis, maar als vanzelfsprekend moet er voor de gerechten betaald worden.

Kaarten kopen, een tafel reserveren of meer informatie over de MP Feesten? Kijk op:
www.mpfeesten.nl

 

Vooroorlogse bolides

Een kleine maand later kunnen liefhebbers van auto’s en motoren hun hart weer ophalen tijdens de 23ste editie van de Geleense Oldtimer Parade. Een absolute aanrader voor een gezellig uitje met het hele gezin! Het centrum van Geleen wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een groot automuseum. Met bijzondere vooroorlogse bolides, prachtige classic cars, maar ook motoren en bromfietsen, allemaal in uitmuntende staat. Dit jaar is er een bijzondere Stanley Steamer uit 1913 aanwezig. Op dit voertuig kunnen acht personen plaatsnemen en uiteraard kunnen er op deze dag ritjes gemaakt worden met het voertuig. Verder zijn de hele dag oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen te bewonderen. In totaal worden er meer dan 220 deelnemers verwacht. Die dag zijn er ook twee rondritten, voor deelnemers, door het Limburgse heuvelland.

Meer informatie over de Geleense Oldtimer Parade vindt u op:
www.stovl.nl