‘Een bed verkopen is een vak apart’

De passie voor het vak zat er al van jongs af aan in. Edwin Spier, eigenaar van Hydro-sfeer waterbedden werkte als verkoper bij het gelijknamige bedrijf, toen hij op een dag de mogelijkheid kreeg om de zaak over te nemen. Hoewel het niet direct op de planning stond, ging Edwin er toch voor. Nu, ruim 19 jaar later, blikt hij terug op een bijzondere tijd.

 

 

Edwin werd 53 jaar geleden in Friesland geboren. Zijn nieuwsgierigheid én het werk brachten hem naar Geleen. In de jaren voor zijn zelfstandig ondernemerschap had hij diverse banen. Verkopen was helemaal zijn ding. Door de jaren heen leerde hij de kneepjes van het vak. “Voordat ik Hydro-sfeer overnam, had ik al diverse ideeën over wat te doen met de winkel. Ik weet goed de vinger op de zere plek te leggen en ben echt een aanpakker”, legt Edwin uit als we hem vragen naar zijn goede eigenschappen als ondernemer.

 

 

Dromen over later

Door de jaren heen heeft Edwin niet alleen het klassieke waterbed zien veranderen, maar hij hielp ook heel wat klanten aan een, voor hen, juist exemplaar. “Het verkopen van een bed is een vak apart. Je verkoopt je klanten iets heel persoonlijks. Wij zien mensen die ‘gewoon’ op zoek zijn naar een fijn bed, maar ook mensen die lichamelijke problemen hebben. Het is mooi om ook voor deze groep een passende oplossing te hebben. Het is ook een aparte markt. De afgelopen jaren zijn we ook online meer gaan verkopen. We blijven ons continue verder ontwikkelen.” Op zakelijk gebied hoopt Edwin de komende jaren nog veel mensen blij te mogen maken met een heerlijk waterbed. Aan stoppen denkt hij dan ook nog lang niet. “Maar stiekem droom ik ook weleens van een huisje in Frankrijk of Portugal, waar ik zelf mijn eigen groenten en fruit kan kweken en waar ik lekker creatief aan de slag kan. Dan pak ik graag weer mijn oude hobby op. Lampen maken die ik vervolgens weer kan verkopen. Ja, dat verkopen blijft er toch inzetten.”