Drie nieuwe innovatieve ondernemers naar centrum van Geleen

Drie nieuwe innovatieve ondernemers naar centrum van Geleen

Centrummanagement Geleen en stichting Streetwise zijn verheugd te kunnen aankondigen dat drie nieuwe ondernemers zich vestigen of onlangs hebben gevestigd in het centrum van Geleen. Het gaat om ijswinkel BIKI Gelato, Studio Balt (bloemencreaties) en dagbesteding Samen Bijzonder. De komst van deze ondernemingen naar Geleen-centrum is het resultaat van de inzet van Centrummanagement Geleen, Streetwise en de gemeente Sittard-Geleen op het ondernemersklimaat in Geleen te stimuleren.

 

Een toekomstbestendig centrumgebied vraagt ​​om innovatief ondernemerschap dat meebeweegt met de veranderende behoeften van de bezoeker en bewoner. Sinds medio 2019 werken gemeente Sittard-Geleen en Centrummanagement Geleen samen met Streetwise aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuw ondernemerschap. Dit heeft geleid tot een toegenomen interesse van ondernemers in het centrum van vestigen, en tot de opening van nieuwe zaken.

 

Typerend is dat de concepten die zich nu in Geleen vestigen nét even anders zijn en gerund worden door zelfstandige ondernemers die binnen hun branche op een vernieuwende manier ondernemen:

 

“BIKI Gelato verkoopt ambachtelijk, zelfgemaakt ijs zonder toegevoegde suikers, lactosevrij en volledig veganistisch. In plaats van vervaard producten gebruiken we groenten, fruit, noten en olijfolie. Door te werken met verse seizoensproducten komen bijzondere smaken tot stand, zoals kruisbessen en tomaat-basilicum ijs. "

Beate Bikara-Serzante, BIKI Gelato (Markt 125, https://www.facebook.com/BikiGelato )

 

"Studio Balt is geen standaard bloemenzaak. Via het online platform maak ik bloemcreaties op bestelling, veroorzaakt door de stillevens van de Hollandse Meesters. De fysieke winkel is een uitbreiding van het totaalconcept: hier komen atelier, showroom en winkel samen."

Nadieh Baltus, Studio Balt (Markt 48, https://www.studiobalt.com/ )

 

“Samen Bijzonder is een dagbesteding midden in het centrum, waardoor onze jongeren volop interactie hebben met de omgeving en zichtbaar onderdeel uitmaken van de maatschappij. Zij hebben regie over vrijwel elk aspect van ons concept: van de inrichting tot en met de activiteiten. "

Ilvy Heuijerjans en Larissa Smeets, Samen Bijzonder (Ansemburgstraat 1, https://samenbijzonder.nl/ )

 

Positief vestigingsklimaat

De vestiging van nog geen zestal andere ondernemingen duidt op een positieve ontwikkeling van het ondernemersklimaat. Dit betreft niet alleen starters, maar ook ondernemers die verplaatsen vanuit de periferie naar het centrum, en ondernemers die binnen het centrum van Geleen naar een andere plek verhuizen. Deze ondernemingen zijn:

 

 

Oproep

Ondernemers die zich ook in Geleen-centrum willen vestigen, kunnen contact opnemen met:

 

Streetwise: www.stichtingstreetwise.nl/voor-ondernemers

Centrummanagement Geleen: info@cmgeleen.nl

Ondernemerscontact Sittard-Geleen: ondernemerscontact@sittard-geleen.nl

 

Ijswinkel BIKI Gelato