Doe Dag, zondag 3 juli, Markt Geleen

Doe Dag: een dag boordevol activiteiten voor jong én oud

Op zondag 3 juli 2022 is het centrum van Geleen het decor van Doe Dag. Doe Dag is, na enkele jaren afwezigheid, weer terug op de Geleense evenementenkalender. De eerste zondag van juli wordt er groots uitgepakt. Het programma bestaat o.a. uit: een grote braderie, een muziekplein met een programma van Limburgse artiesten, een uitdagend kidsplein en een heus F1-Racing Event. Daarnaast zal de Grand Prix van Silverstone live, op een groot scherm, worden uitgezonden. De organisatie is in handen van Centrummanagement Geleen.

 

Een van de F1-racesimulators

Doe mee met het F1-bandenwisselspel en wissel zo snel mogelijk een band

 

De activiteiten die met Doe Dag plaatsvinden zijn zeer divers. Zo is er een braderie met meer dan 285 marktkramen. Kinderen die houden van een beetje actie kunnen hun hart ophalen op de Nieuwe Markt. Op de tot kidsplein omgetoverde Nieuwe Markt staat een 10 meter hoge en 60 meter lange kabelbaan, een trampolinepark en een bungee-jump attractie. Tevens kunnen kinderen hun creativiteit kwijt tijdens een workshop graffiti spuiten. Maar er is meer!

 

Geleen, dé F1-hotspot van het zuiden

De Oude Markt is het decor van hét F1-Racing Event van het zuiden. F1-liefhebbers kunnen rijden in diverse race simulators. Verder is er een bandenwisselspel en kun je met een virtual reality bril ervaren hoe het is om in een echte F1-wagen te rijden. Daarnaast heeft de ‘Waereldsjtad’ een echte primeur te pakken. De officiële Max Verstappen en Red Bull Racing merchandisetrailer van Verstappen.com staat met Doe Dag in het centrum van Geleen. Om de dag helemaal compleet te maken wordt de Grand Prix van Silverstone op een 15 m2 groot scherm live uitgezonden. Voor en na de F1-wedstrijd zijn er op het muziekplein optredens van Roy Moonen, Marleen Rutten, John Tana en Big Benny. Het gehele evenement is gratis te bezoeken.

 

Ervaar hoe het is om in een echte F1-wagen te rijden

 

Programma Doe Dag 2022

Braderie | 10.00 – 17.00 uur

Winkels open | 10.00 – 17.00 uur

Kidsplein met diverse activiteiten | 10.00 – 17.00 uur

F1 Racing Event | 10.00 – 17.00 uur

Muziekplein met Limburgse artiesten | 12.30 – 22.00 uur

Live uitzending van de Grand Prix van Silverstone | 16.00 – 18.00 uur

 

Om alle festiviteiten te kunnen laten plaatsvinden worden de Annastraat en de Rijksweg Centrum afgesloten voor verkeer.

 

Kijk voor de meest actuele informatie op onze Facebook-pagina: @CentrumGeleen