‘Bijzonder om samen te mogen werken aan iets wat mijn ouders zo groot hebben gemaakt’

 

Toko Bopp is een begrip, ook ver buiten Geleen. Al jarenlang kun je voor een heerlijk gerecht uit de Aziatische keuken terecht bij Frieda en Peter Bol. Ook zoon Joey-Jay en dochter Chanoux maken onderdeel uit van het familiebedrijf. “Ik voorzie nog zoveel mogelijkheden'', aldus Chanoux Bol.

 

 

Tot een aantal jaren geleden was de Toko vooral ‘het ding’ van Frieda en Peter. Dochter Chanoux had er niet zo veel mee. “Ik vond het eten helemaal niet lekker. Ik was vooral van de pasta, aardappelen, groente en vlees”, blikt Chanoux terug. “Tijdens mijn reizen ontdekte ik de Aziatische keuken en ontwikkelde ik ook een passie voor lekker eten en koken. Mijn broer Joey-Jay stond al langer in de keuken. Hij had die passie al veel eerder ontdekt en is al lang in dienst. Ik help Frieda sinds kort met de dagelijkse bedrijfsvoering.” In 2005 nam Frieda Toko Bopp over. “Met een heel klein team werkte we dagelijks keihard om alles in goede banen te leiden”, blikt ze terug. “De zaken gingen steeds beter, toen we in 2017 tot 'Beste toko van Nederland' werden gekroond, barstte we letterlijk en figuurlijk uit onze voegen.” Chanoux en Joey-Jay zijn de volgende generatie die Toko Bopp gaan runnen. “Ik vind het heel mooi om mee te werken aan iets wat je ouders zo groot hebben gemaakt. Ik zie zakelijk gezien nog zoveel mogelijkheden en ik vind het heel erg bijzonder om dit, over een aantal jaren, samen met mijn broertje over te nemen.”