Alternatief Koningsdag-programma in centrum van Geleen

Alternatief Koningsdag-programma in centrum van Geleen

Vanwege de geldende coronamaatregelen is het ook dit jaar niet mogelijk om een ‘normale’ Koningsdagviering te organiseren. Volle winkelstraten en pleinen, drukke cafés en terrassen: het zit er dit jaar helaas nog niet in.

 

De Oranjevereniging Geleen organiseert i.s.m. Centrummanagement Geleen en Stichting Wielerbaan Geleen een alternatief en coronaproof programma voor jong en oud.

 

 

Oranje jacht naar de Kroon (interactieve QR-speurtocht)

Speciaal voor alle kinderen wordt er op Koningsdag van 12.00 tot 17.00 uur een ‘Oranje jacht naar de Kroon’ georganiseerd: een interactieve QR-speurtocht waar je onderweg allerlei leuke opdrachten moet doen. Tussendoor ontvang je een aantal lekkere versnaperingen. Deelnemen aan de speurtocht is volledig GRATIS.

 

LET OP! Om aan de speurtocht mee te doen heb je een opgeladen mobiele telefoon (smartphone) nodig.

 

 

Versierde fietsen

Kinderen (van 4 tot en met 12 jaar) die hun fiets hebben versierd kunnen van 13.30 tot 16.30 uur, onder deskundige begeleiding van Stichting Wielerbaan Geleen, een uitdagend parcours afleggen. Zij leren je diverse fietsvaardigheden (slalommen, over een plank fietsen en nog veel meer). Daarna rijden de kinderen met hun versierde fiets een kleine ronde door het centrum.

 

Er zijn 4 tijdsblokken waarin steeds plek is voor maximaal 20 kinderen:

 

  • 12.30 - 13.30 uur (rood) VOL!
  • 13.30 - 14.30 uur (wit) VOL!
  • 14.30 - 15.30 uur (blauw) VOL!
  • 15.30 - 16.30 uur (oranje) VOL!

Alle tijdsblokken zijn vol. Er kan niet meer worden ingeschreven!

 

Elk tijdsblok kiest een deskundige jury een winnaar en winnares. Schrijf je in via onderstaande link en vermeld daarbij ook je tijdsblokkeuze en je leeftijd

https://www.oranjevereniging-geleen.nl/inschrijvingsformulier/

 

 

Knutsel of kleur iets leuks voor de koning

Knutsel of kleur iets leuks voor de Koning van lego, papier of iets anders. Lever jouw creatie tussen 17 en 26 april in bij Bakker Bart (Markt 104) of Rousseau Chocolade (Passage 2). Alle knutselwerken worden in de etalage van het Centrummanagement Geleen (pand op hoek van Raadhuisstraat/Salmstraat) tentoongesteld. Ook hier zijn weer leuke prijzen mee te verdienen. Meer informatie hierover volgt nog.

 

 

Versier je raam of woning

Wie versierd zijn/haar raam of woning het mooist voor Koningsdag? Leef je uit met vlaggen, ballonnen, slingers, posters … noem maar op. Maak een foto van het resultaat en stuur deze naar info@oranjevereniging-geleen.nl met vermelding van je naam en adres. Een deskundige jury komt je raam/woning beoordelen. Alle winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

 

Kijk voor meer informatie op:

www.oranjevereniging-geleen.nl

Facebookpagina Oranjevereniging Geleen