Koningsdag in het centrum van Geleen: 'Een dag voor jong & oud'

Koningsdag in het centrum van Geleen:
'Een dag voor jong & oud'

Koningsdag vier je in het centrum van Geleen; dat is nu eenmaal een echte Limburgse traditie geworden. Ieder jaar opnieuw wordt er bij deze feestelijke gelegenheid in het centrum van Geleen uitgepakt met tal van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de Koningsmarkt (braderie), de Geraniummarkt, de kindervrijmarkt, een uitgebreide 'Fit & Fun Plaza' (voor kinderen tot 16 jaar) en het spetterende vuurwerk bij LACO Glanerbrook waarmee deze feestdag ’s avonds wordt afgesloten.

De activiteiten die op deze Koningsdag in Geleen gehouden worden zijn grootster dan ooit; daar staat Centrummanagement Geleen in samenwerking met de Oranjevereniging Geleen en de enthousiaste ondernemers van het centrum garant voor. Deze editie zal de boeken ingaan als een hele unieke. Mede door de aanwezigheid van de weekmarkt staan er meer dan 100 marktkooplieden en ondernemers op de Koningsmarkt! Nog nooit was de Koningsmarkt zo groot en uitgebreid.

Maar er is meer deze dag. Op de welbekende Geraniummarkt in de Annastraat wordt het nieuw tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Misschien hebt u groene vingers… dan weet u beslist dat dit de plek is waar u voordelig jonge plantjes voor in de moestuin kunt kopen.

Ook dit jaar zal tijdens Koningsdag weer de jaarlijkse kindervrijmarkt plaatsvinden, waar de jeugd (tot 16 jaar) gratis speelgoed of andere spulletjes kan verkopen. Deze wordt gehouden vanaf 09.30 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag op de Rijksweg Centrum. De gehele Rijksweg Centrum zal dit jaar fungeren als ‘Fit & Fun Plaza’. In totaal zullen er 15 verschillende kinderattracties staan voor jeugd in alle leeftijdscategorieën. Tevens zullen diverse Geleense verenigingen workshops en demonstraties geven op het gebied van dans en sport.

Koningsdag in Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin. Op diverse locaties in het centrum is live entertainment. Voor het oude stadhuis komt een podium te staan waar tussen 13.00 ’s middags en 01.00 uur ’s nacht diverse singer-songwriters en bands zullen optreden. De winkels zijn deze dag geopend van 09.30 tot 17.00uur. Drink met zijn allen een kopje koffie of een biertje en proef de sfeer! Kortom, laat u verrassen wat Geleen u deze dag allemaal te bieden heeft.

U bent van harte welkom.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Koningsdag?  Zie voor meer informatie  onze Facebookpagina (@CentrumGeleen) of ons Facebookevenement (Koningsdag 2019).