Koningsdag in Geleen: een feestelijke dag voor jong én oud

Koningsdag in Geleen: een feestelijke dag voor jong én oud

Koningsdag vier je in het centrum van Geleen; dat is nu eenmaal een echte Limburgse traditie geworden. Ieder jaar opnieuw wordt er bij deze feestelijke gelegenheid in het centrum van Geleen uitgepakt met tal van activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan de Koningsmarkt (braderie), de Geraniummarkt, de kindervrijmarkt, de kidsplaza en de spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten. Dit jaar wordt het programma o.a. uitgebreid middels een Urban Sports Event.

 

De activiteiten die op deze Koningsdag in Geleen gehouden worden zijn grootster dan ooit; daar staat Centrummanagement Geleen in samenwerking met de Oranjevereniging Geleen en de enthousiaste ondernemers van het centrum garant voor. Na 2 jaar kan Koningsdag eindelijk weer op een feestelijke manier gevierd worden. Om alle festiviteiten te kunnen laten plaatsvinden wordt o.a. de Annastraat en de Rijksweg Centrum afgesloten voor verkeer.

 

 

Festiviteiten

De Koningsmarkt (braderie) is met meer dan 250 marktkramen zeer ruim opgezet. Op de welbekende Geraniummarkt in de Annastraat wordt het nieuw tuinseizoen ingeluid met de mooiste bloemen en planten. Ook dit jaar zal tijdens Koningsdag weer de traditionele kindervrijmarkt plaatsvinden, waar de jeugd (tot 16 jaar) gratis speelgoed of andere spulletjes kan verkopen. Deze wordt gehouden vanaf 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag. De Oranjevereniging zal in samenwerking met de scouting invulling geven aan de kidsplaza waar de aller kleinste kinderen aan tal van activiteiten (o.a. schmincken en dans) kunnen deelnemen. Maar er is meer deze dag.

 

Urban Sports Event

Dit jaar vindt er tijdens Koningsdag een uniek Urban Sports Event plaats. 4 professionele atleten zullen met een biketrial, BMX en stuntstep meerdere stuntshows verzorgen. Daarnaast kunnen kinderen klimmen op een klimmuur, een vrije val maken op een megagroot airbagkussen of een workshop volgen op een speciaal aangelegd mini-skatepark. Naast deze activiteiten wordt er ook een 22 meter lange pumptrack-baan aangelegd plus een freerun-park. Ben jij niet bang aangelegd en hou je wel van een beetje actie? Dan moet je met Koningsdag zeker in het centrum van Geleen zijn.

 

Urban Sports Event

 

Vuurwerkshow

De spetterende vuurwerkshow waarmee Koningsdag ’s avonds feestelijk wordt afgesloten vindt dit jaar niet plaats bij Glanerbrook, maar op de markt in het centrum van Geleen. Tussen 22.00 en 22.30uur kun je een genieten van een zeer uitgebreide vuur-, licht- en lasershow, die vanaf de oude markt zeer goed te aanschouwen is. De vuurwerkshow is gratis te bezoeken.

 

Kort samengevat

Koningsdag in Geleen is een feestelijke dag voor het hele gezin. De winkels zijn deze dag geopend van 10.00 tot 17.00uur. Kortom, laat je verrassen door wat Geleen jou deze dag allemaal te bieden heeft. Je bent van harte welkom!

 

Koningsdagprogramma 2022

  • Koningsmarkt & Geraniummarkt - 10.00 – 17.00 uur
  • Kidsplaza & Kindervrijmarkt - 10.00 – 17.00 uur
  • Urban Sports Event - 10.00 – 17.00 uur
  • Programma muziekplein - 12.00 – 00.00 uur
  • Vuurwerkshow - 22.00 – 22.30 uur

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws omtrent Koningsdag? Zie voor de meest actuele informatie onze Facebookpagina @CentrumGeleen.