‘Bij ons kun je nog eens gezellig op de tafels dansen’

Echtgenoten Ferd en Angelica Hanssen namen in 2011 Café De Kroon over. Een langgekoesterde wens die eindelijk uitkwam. Van oorsprong komen ze allebei uit de zorg, maar soms brengt het leven je op plekken waarvan je het op voorhand niet had verwacht. Langzaam maar zeker willen ze een stapje terug gaan doen, om uiteindelijk het stokje over te dragen aan opvolgster Chayenne Palmen.

 

 

Als je bij Café De Kroon binnenstapt word je warm welkom geheten door een team van echte horecaondernemers. “Ik werk nu 10 jaar bij Ferd en Angelica en riep al vrij snel dat ik de zaak op den duur graag zou willen overnemen. Ik heb weleens wat anders geprobeerd dan de horeca, maar niets voelde zo goed als wat ik nu doe. Ferd en Angelica hebben mij enorm veel geleerd en langzaam maar zeker klaargestoomd om op den duur het stokje over te gaan nemen”, aldus Chayenne. Zij en Ferd zijn de creatievelingen van het team en volgen de horeca trends op de voet. Samen bedenken ze de meest waanzinnige ideeën. Angelica is meer van het uitvoerende werk. Zo heeft iedereen in het team zijn/haar eigen kwaliteiten. “Ferd en Chayenne durven ook makkelijker risico’s te nemen”, aldus Angelica. “Soms komen ze met ideeën en dan kan ik alleen maak denken; Hoe komen ze erop?”

 

 

Ontmoetingsplaats voor iedereen

Bij Café De Kroon kom je als gast voor een gezellige middag of avondje uit. Een heerlijk (speciaal) biertje en een lekker hapje van de eetkaart kunnen daarbij niet ontbreken. Ook veel Geleense verenigingen vinden bij De Kroon hun onderkomen. “Wij hebben deze verenigingen een warm welkom gegeven en dat beviel blijkbaar heel goed. Ze blijven bij ons terugkomen in een ongedwongen, gezellige sfeer. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat het concept bruincafé een blijvertje is”, aldus Ferd. “Jaren geleden hebben we de zaak al eens willen verbouwen, maar onze gasten vinden het nog steeds prima zoals het is. ‘Hier kun je nog eens gezellig op de tafels dansen’, horen we weleens. Dat is voor ons een groot compliment.”