Kerstshoppen in het centrum tijdens Fabelachtig Geleen

Gezellig winkelen in het centrum tijdens Fabelachtig Geleen

Ook dit jaar zal, in de weekenden voor kerst, het centrum van Geleen weer omgetoverd worden tot ‘Fabelachtig Geleen’. Tijdens het winterevenement staan er diverse activiteiten op de planning. Er is livemuziek, de kerstman komt langs met zijn kerstmeisjes, er is een levende kerststal én tijdens het laatste weekend voor kerst zullen de DJ’s in het Glazen Huis Geleen 2019 geld ophalen voor het goede doel.

 

Fabelachtig Geleen vindt dit jaar plaats in de weekenden van 14/15 december en 21/22 december. Op diverse plekken in het centrum zullen straatartiesten optreden. Het kan dus zomaar zijn dat je tijdens het winkelen aangenaam wordt verrast door een bijzonder kerstlied dat ten gehore wordt gebracht door het kerstkoor, geheel in Charles Dickens stijl. Er is voor iedereen wat wils tijdens ‘Fabelachtig Geleen’. Ook aan de allerkleinste is gedacht. Zo kun je op de foto met bekende Disney-figuren en neemt de kerstman uitgebreid de tijd om elk verlanglijstje aandachtig te bestuderen.

 

 

 

Kassabonnnenactie

Ook dit jaar is er een consumentenactie op touw gezet worden. Met de kassabonnen van winkels waar je je aankopen gedaan hebt, maak je in de maand december namelijk kans op een reis naar Disneyland Parijs, een ‘Centrum Geleen-waardecheque’ of één van de vele andere prijzen. Elke week worden er meerdere winnaars bekend gemaakt. Winkelen in het centrum van Geleen was nog nooit zo fijn.

Glazen Huis Geleen

Maar dat is nog niet alles want van vrijdag 20 december tot en met zondag 22 december staat er een Glazen Huis op de hoek van de Raadhuisstraat/Markt. Afgelopen jaar stond het huis in het Burgemeester Damenpark. Toen werd er € 5.000,- opgehaald voor Stichting Petje af Zuid-Limburg. Dit jaar is er gekozen voor een centrale plek middenin het centrum van Geleen. Vier presentatoren laten zich vrijwillig 48 uur lang opsluiten in het glazen huis en draaien, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Het winkelend publiek kan de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel. Een vijfde presentator loopt in het centrum rond om live reportages te maken. Met het geld dat wordt opgehaald worden twee lokale, goede doelen gesteund.

Openingstijden

Tijdens 'Fabelachtig Geleen' zijn de winkels op reguliere tijden geopend. Op zondag 15 en 22 december is het koopzondagen en zijn de winkels geopend van 12.00 tot en met 17.00 uur. 
Op dinsdag 24 en 31 december zijn de winkels geopend tot 16.00 uur.

 

Zie voor meer informatie het Facebook-evenement: Fabelachtig Geleen | 14/15 & 21/22 december