Fabelachtig Geleen - 9 t/m 30 dec.

De vrienden van de Kerstman

Wil jij op de foto met de Kerstman en zijn Kerstvrienden? Dat kan tijdens Fabelachtig Geleen.

 

De volgende tekenfilmfiguren komen naar Geleen:

 

Zaterdag 16 december (11.00 - 16.00u)

Mickey & Minnie Mouse en Donald & Katrien Duck

 

Zaterdag 23 december (11.00 - 16.00u)

Mickey & Minnie Mouse en Olaf & Stisch

 

De tekenfilmfiguren zijn op zaterdag 16 & 23 december aanwezig tussen 11.00 en 16.00 uur. Ze lopen dan door het centrum van Geleen en op de weekmarkt.

 

Diverse straatartiesten

Op zaterdag 16 en 23 december zijn er diverse  straatartiesten aanwezig in het centrum. Het kan dus zomaar zijn dat je tijdens het winkelen aangenaam wordt verrast door de rijdende Kerst-DJ, de Kerstman met zijn Kerstmeisjes of de Christmas Express. Er is voor iedereen wat wils tijdens Fabelachtig Geleen. Ook aan de allerkleinste is gedacht. Zo kun je op de foto met bekende tekenfilmfiguren en neemt de kerstman uitgebreid de tijd om elk verlanglijstje aandachtig te bestuderen.

 

Zaterdag 16 december (11.00 - 16.00u)

 • Mickey & Minnie Mouse en Donald & Katrien Duck
 • De kerstman met zijn kerstmeisjes
 • Rijdende Kerst-DJ
 • Nautilus one man band
 • Sneeuwwitje kinderanimatie: Schmink & Glittertattoo's
 • Chrismas Foto-Booth

 

Zaterdag 23 december (11.00 - 16.00u)

 • Mickey & Minnie Mouse en Olaf & Stisch
 • De kerstman met zijn kerstmeisjes
 • Rijdende Kerst-DJ
 • Christmas Express
 • Sneeuwwitje kinderanimatie: Popcorn & suikerspin
 • Chrismas Foto-Booth

 

De straatartiesten en tekenfilmfiguren zijn op zaterdag 16 & 23 december aanwezig tussen 11.00 en 16.00 uur. Ze lopen dan door het centrum van Geleen en op de weekmarkt.

 

Kerstman Letterspeurtocht

In de etalages van een aantal winkels zijn letters verstopt. Bij alle deelnemende winkels kun je één letter vinden. Heb je een letter gevonden? Dan schrijf je deze in het juiste vakje bij de juiste winkel op je speurtochtkaart.

Alle letters gevonden? Goed gedaan! Lever deze kaart, voorzien van je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer (van je ouders) tussen 9 en 30 december ‘23 in bij Rousseau Chocolade Geleen (Markt 113). Voor elk kind is er een kleine attentie!

De Kerstman maakt op zondag 31 december, via onze Facebookpagina, bekend wie de 5 gelukkige prijswinnaars zijn. Wie weet val jij ook in de prijzen! 

De speurtocht is te lopen van 9 t/m 30 december. De speurtochtkaarten zijn vanaf zaterdag 9 december verkrijgbaar bij Bengels Kids Fashion, Donners Kindermode, HEMA, Bruna, Rousseau Chocolade en Toko Bopp.

 

Glazen Huis Geleen (14 t/m 17 dec.)

Van donderdag 14 december t/m zondag 17 december vindt op de Markt in Geleen de 4e editie van het Glazen Huis Geleen plaats. Tijdens de laatste editie werd er € 14.270,- opgehaald voor Greutsj  (talentontwikkeling kinderen) en Vincentiusvereniging Geleen (armoedebestrijding).

 

Editie 2023

Het weekend voor kerst laten 4 presentatoren zich (vrijwillig) 72 uur lang opsluiten (!!!) in het Glazen Huis en draaien, uiteraard tegen betaling, plaatjes die worden aangevraagd. Het winkelend publiek kan de dj’s live aan het werk zien én muziek aanvragen voor het goede doel. Verder loopt er een verslaggever in het centrum rond om live reportages te maken. Daarnaast komt een keur aan gasten en artiesten langs in het Glazen Huis. Dit jaar hebben we o.a. Waylon, Henk & Ton (van de Janse Bagge Bend), Wir Sind Spitze en Emmy Ackermans (winnaar regio songfestival) weten te strikken.

 

Goede doel 2023: Stichting Ik Doe Mee!

Stichting Ik Doe Mee! ondersteunt kinderen in armoede. Hardop kunnen zeggen dat je ook meedoet of meegaat, vertellen over een uitje in de kring of op het plein; het zou voor ieder kind normaal moeten zijn. Stichting Ik Doe Mee! helpt kinderen in de gemeente Sittard-Geleen voor wie dit niet vanzelfsprekend is door een wens of vraag in vervulling te laten gaan. Denk hierbij aan uitjes in de zomervakantie, meedoen aan een kamp of het gala, cadeautjes in de decembermaand en nog heel veel meer. Op deze manier  hebben al heel wat kinderen in onze gemeente hard kunnen roepen: “Ik Doe Mee!”

 

Kijk voor meer informatie, het programma en de livestream op www.glazenhuisgeleen.nl.

 

Speciaal voor u geopend!

Op onderstaande zondagen zijn diverse ondernemers 'speciaal voor u geopend!'.

 

 • Zondag 17 december (i.c.m. Fabelachtig Geleen/Glazen Huis) - 12.00 - 17.00 uur

 • Zondag 24 december - 10.00 - 15.00 uur

 

 

 

 

Kleurwedstrijd

Doe mee met de kleurwedstrijd en lever je kleurplaat tussen 9 en 30 december in bij Rousseau Chocolade Geleen (Markt 113). Voor elk kind is er een kleine attentie! De Kerstman maakt op zondag 31 december, via onze Facebookpagina, bekend wie de 5 gelukkige prijswinnaars zijn. Wie weet val jij ook in de prijzen! 

De kleurplaten zijn vanaf zaterdag 9 december verkrijgbaar bij Bengels Kids Fashion, Donners Kindermode, HEMA, Bruna, Rousseau Chocolade en Toko Bopp.