Expositie 'Conflict' van Lukas Moll

Quartier Geleen presenteert 'Conflict' van de jonge Akense kunstenaar Lukas Moll. De tekeningen en Schilderijen zijn te bezichtigen van 17 maart tot en met 7 april 2018 in Quartier Geleen aan de markt 98 in het centrum van Geleen.

 

De kunstenaar
Lukas Moll (1993) is een jonge marketing management student uit Aken.
Vanaf jonge leeftijd vond Lukas het altijd al interessant om te tekenen en schilderen. In 2011 nam hij het pas echt serieus en ontdekte zijn talent. Lukas is autodidact, daar hij nooit op een kunstacademie zat.
Wel heeft hij dat altijd in zijn achterhoofd gehouden en ziet hij zichzelf in de toekomst wel naar een academie gaan. Lukas wil eerst zijn management studie afronden.
Moll is niet alleen bekend met de beeldende kunsten. Competitie Latin dans is iets wat hij nu 3 jaar doet. Hij stopt evenveel passie in zijn dans als in zijn beeldende kunst.

"Passie voor dans en beeldende kunst"

 

Het werk
Moll begon met tekenen, potlood op papier. Grotendeels portrettekeningen, met af en toe een konijntje tussendoor. Hier stopt hij veel energie in en dat zie je terug in zijn werken.
Zijn laatste werken zijn schilderijen van eveneens portretten met een pop-art feel.
De potlood tekeningen zijn zonder kleur of met een summier kleurtje. De schilderijen zijn een explosie van kleur.
Beide hebben elkaar nog nooit ontmoet in een expositie.

 

'Conflict'
De twee totaal verschillende werken van Lukas Moll komen in Quartier Geleen samen. Voor het eerst in een expositie. Voor het eerst ontmoeten ze elkaar. Wat vinden ze van elkaar? Hoe staan ze tegenover elkaar? Hoe kijkt u er tegenaan?

Kunstenaarscafé
Kunstenaars gaan samen in gesprek over het onderwerp 'Conflict'. Welk conflict komen zij tegen in hun kunstenaarschap? Hoe ga je daar mee om? Belemmert het je of inspireert het je? Of misschien kom je helemaal geen conflict tegen.
Lukas Moll zal deze middag (25 maart) aanwezig zijn om over zijn conflict in zijn werk te praten samen met andere kunstenaars en kunst geïnteresseerden.

 

De expositie
Quartier Geleen is gelegen aan de markt 98 in het centrum van Geleen.
Openingstijden zijn van woensdag t/m donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur.

Opening zaterdag 17 maart 12.00 uur
Interview mogelijkheid vrijdag 16 maart en zondag 25 maart beide dagen op afspraak.
Openingstijden expositie: woensdag t/m zaterdag van 12.00 - 16.00 uur en op afspraak.
Kunstenaarscafé: 25 maart 11.30 - 13.00 uur