Centrum Geleen in maand juni middelpunt van evenementen

Centrum Geleen middelpunt van kleurrijke en wereldse evenementen

Het borrelt en het bruist deze zomer in het centrum van Geleen. De komende maand staan maar liefst drie grote evenementen op het programma. We trappen af met het Glanamundo Wereldfestival (zondag 2 juni), twee weken later (14-19 juni) verrijst de grootste voorjaarskermis van Limburg wederom in de straten en op de pleinen van het centrum. De Gelaender Kirmes is een begrip tot ver buiten de regio. We sluiten de maand af met de MP feesten (28-30 juni), een driedaags evenement met de MP Fissa, de 90’s Megaparty en tijdens de laatste dag is er veel aandacht voor lekker eten tijdens ‘Waereldsjtad Culinair.’ Dit jaar staat Griekenland met zijn overheerlijke keuken centraal.

 

Bron: ©️ LATULACONGA PRODUCTIONS | Johan Latupeirissa

 

 

Beleef je wereld

Pasgeleden maakte de organisatie van het Glanamundo Wereldfestival de programmering voor de derde editie officieel bekend. Naast een 15-tal foodtrucks, met gerechten uit diverse landen en een groots opgezette wereldmarkt is er tijdens het festival natuurlijk heel veel aandacht voor muziek. Hoofdact van het Glanamundo Wereldfestival is dit jaar The Gibson Brothers. De band die in de jaren 70 en 80 furore maakte met hun tophits Que Sera Mi Vida, Cuba en Non Stop Dance zal het wereldfestival afsluiten met een optreden van ruim een uur. Andere artiesten die op het evenement zullen aantreden zijn onder andere; Rolf Sanchez & Latin Society en de Belgische formatie Radio Negra.

Meer weten over het Glanamundo Wereldfestival? www.glanamundo.nl

 

Bron: Glanamundo Wereldfestival

 

 

Zwieren, zwaaien en rondjes draaien...

Met dit jaar maar liefst 90 attracties, verspreid over diverse pleinen in het centrum, mag de Gelaender Kirmes met recht de titel ‘Grootste voorjaarskermis van Limburg’ dragen. Zes dagen lang kunnen kleine kinderen, maar ook de jeugd en zelfs volwassenen zich uitleven in spectaculaire attracties zoals onder andere de Future Dance en de Booster Maxxx. Aan de allerkleinste is ook gedacht. De grootste lol kunnen ze beleven in een van de carrousels, maar ook in de Flying Jumbo of lekker racen over het circuit met de mini scooters. Voor wie het graag wat rustiger aan wil doen zijn er tal van kleine eetzaken waar men zich tegoed kan doen aan een heerlijke wafel, een puntzak friet of een lekker stukje vis. Op de slotdag zal de kermis twee uur ‘prikkelarm’ zijn. Dat betekent minder harde muziek, minder flitsende lampen en de attracties zullen in een lagere snelheid worden ingezet. Dit alles om mensen die overgevoelig zijn voor prikkels, als geluid, snelheid en licht ook de kans te bieden gezellig een middagje door te brengen op de kermis.

Meer weten over de Gelaender Kirmes? www.gelaenderkirmes.nl

 

Bron: Gemeente Sittard-Geleen

 

 

Genieten voor jong en oud

De maand juni sluiten we af met de MP feesten. De 13de editie van dit driedaagse evenement heeft voor alle leeftijdscategorieën weer iets in petto. Tijdens MP Fissa III (leeftijd tot 18 jaar) zetten topacts zoals rapper Bizzey, SBMG en het Youtube, DJ-en artiesten duo Supergaande de feesttent op vrijdag volledig op zijn kop. Zaterdag kunnen de 90’s kids hun hart ophalen tijdens de 90’s Megaparty XIII. Met publiekstrekkers Dj Paul Elstak, Nakatomi en Dario G gegarandeerd een avond plezier met hits uit de periode van house, gabbers en dance. Zondag is het tijd voor dé hoogmis van de MP Feesten. Het grote stadsfeest, ter gelegenheid van de Gelaense patroonheiligen Marcellinus & Petrus, staat dit jaar in het teken van Griekenland.

Muziek, eten, aankleding alles ademt ‘Goddelijk Griekenland’. Alles is de geest van ‘Dionysos’, de god van de landbouw, de vruchtbaarheid, de natuur, de wijn, het plezier en de dans, het leven, en van onsterfelijkheid. Tussen het eten en het Grieks podium programma kunnen liefhebbers van de Grand Prix Formule 1 de race van Oostenrijk volgen op een groot LED-scherm. Entree voor de tent is gratis, maar als vanzelfsprekend moet er voor de gerechten betaald worden.

Kaarten kopen, een tafel reserveren of meer informatie over de MP Feesten? Kijk op www.mpfeesten.nl

 

Bron: ©️ LATULACONGA PRODUCTIONS | Johan Latupeirissa

 

 

Bron: Gemeente Sittard-Geleen