Alternatieve 'vastelaoves' activiteiten

GELAEN MIT AAFSJTAND DE BÈSTE!

Door de huidige lockdown kunnen er momenteel geen carnavalsactiviteiten plaatsvinden. Desondanks zijn er enkele superleuke, kleinschalige en lokale initiatieven ontstaan. Wij hebben ze onder elkaar gezet.

 

RAAF sjpant de Kroon Vastelaoves Quiz (online editie)

Organisator: Café de Kroon i.s.m. ‘t RAAF

Wanneer: vrijdag 12 februari

Aanvang: 20.11 uur

Kosten: € 5,11 per persoon

Reserveer nu je deelnameticket door een e-mail te sturen naar carnaval2021@dekroon.nl. Je krijgt een bevestigingsmail met hierin de link en het antwoordformulier. DJ Fiasco en Richtig Rex zorgen onder de quiz voor de muzikale omlijsting. Klik HIER voor meer informatie.

Online Vastelaoves Karaoke

Organisator: Café de Kroon

Wanneer: zaterdag 13 februari

Aanvang: 19.11 uur

Deelname: GRATIS

Voor de grote en kleine ‘vastelaovesvierder’ organiseert Café de Koon een 'online karaoke & playbackshow'. Studeer een leuk liedje of dansje in, verkleed en schminkt je van top tot teen en laat je kunsten aan de hele wereld zien. Je kunt je inschrijven door een e-mail te sturen naar carnaval2021@dekroon.nl. Klik HIER voor meer informatie.

 

 

Sjpek mit Ei: Drive Thru

Organisator: Café de Kroon

Wanneer: zondag 14 februari

Vanaf: 09.00 uur

Café de Kroon biedt jullie dit jaar niet 1, maar 3 ‘sjpek mit ei’ varianten aan:

  • Kinder sjpek mit ei: een broodje met omelet en spekjes (€ 3,11)
  • Traditioneel sjpek mit ei: met stroop en roggebrood (€ 5,11)
  • Luxe sjpek mit ei: met roggebrood en bloodwoosj (€ 7,11)

Dit alles is te bestellen via bestel.dekroongeleen.nl of door een e-mail te sturen naar carnaval2021@dekroon.nl. Klik HIER voor meer informatie.

Het wordt pas echt leuk als je verkleed je ‘sjpek mit ei’ komt afhalen. Nog leuker wordt het als je je auto, brommer, fiets of scootmobiel versierd.  

 

 

Vastelaoves Bingo (online editie)

Organisator: Café de Kroon

Wanneer: zondag 14 februari

Aanvang: 16.11 tot 20.11 uur

Kosten: € 11,00 (voor 3 Bingo-kaarten. Met elke kaart maak je 3x kans op een prijs)

Reserveer nu jouw Bingo-kaarten door een e-mail te sturen naar carnaval2021@dekroon.nl. Je krijgt een bevestigingsmail met hierin de link en de Bingo-kaarten waarmee je 9 winkansen hebt. Klik HIER voor meer informatie.

 

 

Vastelaoves Sjmikkelbox

 

Bestel bij de activiteiten van Café de Kroon (op 12, 13 en/of 14 februari) een ‘VASTELAOVES SJMIKKELBOX’. Deze kost € 11,11 per persoon (en is te bestellen van 2 personen). De box is te bestellen door een e-mail te sturen naar carnaval2021@dekroon.nl.

 

 

‘Gelaen mit Aafsjtand op de fits’

Organisator: Carnavalsvereniging De Flaarisse en Stichting Wielerbaan Geleen

Wanneer: maandag 15 februari

Aanvang: 18.30 uur. Finish: 20.00 uur.

Doelgroep: kinderen van 6 t/m 13 jaar

Deelname: GRATIS

Voorinschrijving is VERPLICHT. Meld je aan via www.stichtingwielerbaangeleen.com

 

Op maandagavond 15 februari organiseren carnavalsvereniging De Flaarisse en Stichting Wielerbaan Geleen “Gelaen mit Aafsjtand op de Fits” voor kinderen vanaf 6 t/m 11 jaar op de wielerbaan bij Glanerbrook. Flaarisse: “Vanwege de coronacrisis zijn alle optochten en festiviteiten afgelast en daarom zijn we gaan brainstormen over eventuele alternatieven die binnen de huidige maatregelen vallen. We kwamen toen bij Michel van Dijke terecht die in oktober van het vorig jaar een meer dan geslaagd “Halloween Fiets Plezier”, een soort verklede fietsvaardigheidstraining heeft georganiseerd. Dit is precies wat we zochten voor carnavalsmaandag”. Kinderen komen verkleed op hun met lampjes versierde fiets naar een sfeervol verlichte wielerbaan. Best verklede jongen en meisje met mooiste uitgedoste fiets krijgt een trofee. Onderdelen tijdens deze ludieke fietstraining zijn parcours fietsen bestaande uit diverse obstakels, wipwap en nónnevotte griepe. Hier grijpen kinderen al fietsend een nónnevot op stok. Verder is er een quiz over vastelaovend en aan het eind brengen alle kinderen de vastelaovend groet uit. Van Dijke: “Publiek is helaas niet toegestaan maar de jeugd kan zich in ieder geval verheugen op een sportieve en leuke belevenis". Aanvang: 18:30 uur. Einde: 20:00 uur. Gratis voorinschrijven is verplicht. Dit kan tot 11 februari. Kijk op www.stichtingwielerbaangeleen.com.

 

 

De Flaarisse Vastelaoves Roete Route

Organisator: Carnavalsvereniging De Flaarisse

Wanneer: vrijdag 12 t/m dinsdag 16 februari

 

Wanneer je de 'Flaarisse Vastelaoves Roete Route' loopt komt je langs de mooiste versierde huizen in de 'Waereldsjtad'. Maak je eigen route en loop deze wanneer het jou uitkomt. Geleen kleurt de komende dagen namelijk 'rood, geel en greun'. Kijk voor de meest actuele route (en plattegrond) op www.flaarisse.nl of hun Facebookpagina.