2 uur gratis parkeren: hoe werkt het?

2 uur gratis parkeren: hoe werkt het?

Vanaf 2 september 2019 kunt u in het centrum van Geleen op het Koningsplein (onderste gedeelte bij de Lidl), de Markt voor het stadhuis en het parkeerterrein aan de Elisabethstraat van maandag tot en met vrijdag de eerste 2 uur gratis parkeren. 

 

  • Hoe kan ik de eerste 2 uur gratis parkeren

Parkeert u op het Koningsplein, de Markt of het parkeerterrein aan de Elisabethstraat dan kunt op 2 manieren uw parkeergeld betalen:

  1. met een ticket bij de automaat;
  2. achteraf middels een parkeer-app.

 

  • Ticket vooraf bij de automaat

U neemt altijd een ticket als u gebruik wilt maken van de eerste 2 uur gratis parkeren op de bovenstaande locaties. Met een ticket kunt u van maandag tot en met vrijdag maximaal 2 uur gratis parkeren . Wilt u langer parkeren dan 2 uur dan maakt u die keuze op de parkeerautomaat. Na de eerste 2 uur gratis parkeren geldt het normale parkeertarief van € 1,90 per uur. Het maximale dagtarief is € 10,00. U kunt zowel met contant geld als met een betaalpas betalen.

 

  • Parkeren in de parkeergarage of op straat

Let op! Wanneer u bij Jan Linders voor 10 euro aan boodschappen besteed kunt u in de Marktgarage nog steeds het 1ste uur GRATIS parkeren. Laat uw parkeerkaart scannen aan de kassa (dit geldt tevens op zaterdag).

In de parkeergarage of op straat kost parkeren € 1,90 per uur. Het maximale dagtarief is € 10,00. U kunt zowel met contant geld als met een betaalpas betalen. Ook is het mogelijk om achteraf te betalen middels een parkeer-app. Een parkeer-app is een veilige, snelle en makkelijke manier om parkeergeld te betalen met je mobiele telefoon. 

 

  • Parkeer-app (belparkeren)

Een parkeer-app wordt door steeds meer mensen gebruikt om parkeergeld te betalen. U kunt zelf bepalen wanneer de parkeertransactie stopt, want de betaling is achteraf. U hoeft dus niet bang te zijn dat u bijvoorbeeld langer winkelt dan de geldigheid van uw parkeerticket. Ook als u gebruik maakt van een parkeer-app zijn van maandag tot en met vrijdag de eerste 2 uur gratis op het Koningsplein, de Markt of het parkeerterrein aan de Elisabethstraat. U moet wel altijd duidelijk vanaf het moment dat u parkeert de parkeer-app aanzetten via de provider. Na de eerste 2 uur gratis parkeren geldt het normale parkeertarief van € 1,90 per uur.

 

De zone-nummers zijn daarbij als volgt: 

Parkeerterrein Koningsplein: 20770

Parkeerterrein Markt: 20780

Parkeerterrein Elisabethstraat: 20790

 

Altijd en overal op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit ons centrum?

Volg ons op Facebook en/of Instagram (@centrumgeleen).

 

Klik hier voor meer informatie over openingstijden met feestdagen, koopzondagen en de evenementenkalender.